trešdiena, 2013. gada 10. aprīlis

Bezglutēna maize maizes krāsniņā

Pēc 3 mēnešu pārtraukuma uzcepu atkal maizi, cepu šoreiz no sausā rauga, parasti man nepatīk cept no viņa, bet šoreiz sanāca laba.




100 gr. rīsu milti
100 gr. kartupeļu ciete
200 gr. Mix B Schar
400 ml piena
1 tējk. sāls
1 tējk. un 1 ēdamk. cukura
1 tējk.sausā rauga Quick... Doves Farm
1 tējk. xantan
2 ēdamk.olīveļļas (rafinētas)
2 mazas olas

Izvēlējos maizes mašīnai vienu programmu, no tās sanāk vislabāk. Tās programma nav domatā parastai baltmaizei, bet kurai arī nevaru pateikt, jo pazudusi grāmata. Izvēlos 1 kg, un tumšāko garozu.

Šoreiz nesametu visu iekšā un lai mašīna darbojas. Pirmais, ko daru, atdzīvinu raugu, 1 tējk. sausā rauga, 1 tējk. miltu (šoreiz izsijāju caur sietu kopā ar visu cieti), 1 tējk. cukura, un nedaudz silta piena. To visu noliku siltā vietā. Apmēram pagāja 40 min., varbūt mazāk.
Olu sajaucu ar sāli, cukuru un eļļu. ieleju, tad miltus pārējos, pienu pārējo neleju vēl. Kad gatavs, raugs ielieku raugu, ar silto pienu vēl paskaloju krūzi, lai viss raugs būtu. Pārmaisīju ar lāpstiņu. Un tad viss cepās.

Par cik sen nebiju pašceptu maizi, man likas fantastika :)

1 komentārs: