svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Ēdienkarte

Pēdējos mēnešus kaut kā ir veicies un ir papildinājusies ēdienkarte, kā arī nācies izņemt sulas.
Tagad katru brīvdienas rītu dēls ēd Werz firmas putras: prosas pārslas un rīsu mannā. Labprāt ēstu pati, jo tiešām garšīgākas nekā citām firmām, taču putras dārgas, jo ir netikai bezglutēna, bet arī BIO.
Vēl ļoti labi pie dūšas ir Rasas piens 3,5-4,5. Tas tiek saukts par stipro pienu. Citi netiek tik labi atzīti. Lauku vēl tīri neko, taču tie kas ir ar mazu tauku saturu tiek saukti par ūdeni.

Baltmaize otrā dienā

Laikam jau pieturēšos pie šīs receptes, jo maize otrā dienā ir samērā mīksta.
200 g Mix B
100 g kartupeļu cietes
100 g rīsu milti
100 g Doves farm self rising
1/2 tējk. ksantāns
15 g rauga
250 ml piena
250 ml kefīra
60 g sviesta
1 ola
cukurs
sāls
Jācepj ilgāk nekā uz Mix B paciņas rakstīts.

sestdiena, 2012. gada 8. decembris

svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Biezpiena sacepums

Garšo šāds biezpiena sacepums (tik man prasās mazāk cukura):
100g biezpiena
15g sviesta
25g cukura
1/2 olas
15g rozīņu
15g miltu (es lieku Doves Farm self rising)
sāls, garšvielas
bezglutēna rīvmaize (es neliku)
Šis daudzums gan nepietiek pat vienam cilvēkam, tas ir tikai pamata daudzums.

Lekt uz vienas kājas

Neirologs lika iemācīties manam dēlam lekt uz vienas kājas un braukt ar divriteni. Parcik grūti iet ar pašu mīšanos, tad nu mēģināju iemācīt lekt uz vienas kājas, šķita neiespējamā misija, atmetu ar roku, taču šodien puika nodemonstrēja savu prasmi, nav ideāli, bet viņa vecumam būs labi.
Pāris dienas atpakaļ dēls sāka skaitīt atpakaļ no 5, un šinīs dienās bija liela interese iemācīties skaitīt atpakaļ no 10.

Nākamā diena

Nu tā ļoti biju cerējusi, ka maize ar kefīru būs ilgāk mīksta, bet nekā. Vienīgais plus nākamajā dienā aizvien vēl garšīga.

sestdiena, 2012. gada 1. decembris

Bezglutēna baltmaize

Ļoti garšīga šodien sanāca bezglutēna baltmaize. Aizvietoju daļu piena ar kefīru. Receptes ideja ņemta no ninonasvirtuve.blogspot.com

Blogs

Kaut ka nomocijos ar bloga uzsaksanu. Nevaru vel isti saprast kas un ka.